STIHL motorni puhač BG 86

Pogodan za čišćenje velikih površina od lišća i ostataka otkosa, zahvaljujući HD2 pročistaču za uporabu u vrlo prašnjavom okruženju. Okrugla mlaznica, ravna mlaznica, STIHL sustav protiv vibracija, STIHL ElastoStart. Pogonjen štedljivim 2-MIX motorom. Podesiva poluga gasa i tipka za gašenje integrirana u gumiranu upravljačku ručku.

Zapremina cilindra 27,2 cm3
Brzina zraka maks s okruglom/plosnatom sapnicom 76/89 m/s
Težina (bez rezne opreme) 4,4 kg

10% popusta za predračun i gotovinsko plaćanje!

 

Original price was: 455.00 €.Current price is: 409.50 €.

Na zalihi
Kategorije: ,

Opis

STIHL ElastoStart

Kod motora s unutrašnjim sagorijevanjem uslijed kompresije u cilindru stvara se otpor prilikom procesa pokretanja motora. Stihl ElastoStart je specijalna ručica koja omogućuje ravnomjeran postupak pokretanja bez naglog pojavljivanja vršne snage. Intergrirani amortizacijski element pritom izravna tijek snage koji nastaje prilikom pokretanja. Na takav način znatno se olakšava postupak pokretanja.

STIHL Sustav protiv vibracija

Sustav protiv vibracija na uređajima za njegu okoliša smanjuje prijenos neželjenih vibracija uzrokovanih radom motora i vrtnjom pokretnih dijelova (turbina). Prihvatne ručke također su obložene antivibracijskom oblogom kako bi se rad učinio ugodnijim.

Podesiva poluga gasa s tipkom za zaustavljanje

Polugu gasa moguće je postaviti u željenu poziciju i time fiksno odrediti broj okretaja, čime izostaje potreba za neprestanim držanjem poluge, a što zamara poslužioca stroja. U radnom opsegu šake nalazi se i tipka za gašenje stroja, koja se nakon pritiskanja sama vraća u poziciju I, što otklanja mogućnost neuspješnog ponovnog pokretanja (nije moguće zaliti cilindar mješavinom).

Posluživanje jednom rukom

Sve kontrole rada motora smještene su na upravljačkoj ručki. Ergonomski uobličena ručka s komandama smještena je točno iznad težišta uređaja što olakšava upravljanje strojem i zadržava ruku sigurno na ručki. Ručka je obložena mekanom oblogom s ciljem smanjenja vibracija. Polugu gasa moguće je trajno postaviti u željeni položaj bez zamaranja prstiju. Stroj je pogodan za korištenje lijevacima i dešnjacima.

Ručna pumpa za gorivo

Mala gumena pumpica stvara podtlak koji dobavlja gorivo u rasplinjač. Na taj način se gorivo nakon dulje pauze u radu lakše doprema u rasplinjač i otklanja potrebu za višekratnim potezanjem startnog užeta pri pokretanju.

Specifikacija

Zapremina cm ³ 27.2
Težina kg 1) 4.4
Razina zvučnog tlaka dB (A) 2) 92
Razina zvučne snage dB (A) 2) 104
Vrijednost vibracija m / s ² 3) 2.5
Brzina strujanja zraka m / s 4) 85
Protok zraka m³ / h 4) 610
Brzina strujanja zraka m / s 5) 69
Protok zraka m³ / h 6) 780
Max protok zraka m³ / h 7) 810

Dodatne informacije

Težina 1 kg