STIHL Motorna Pila MS 500i

Prva motorna pila s elektronskim ubrizgavanjem goriva na svijetu konačno je tu!

  • Idealna za poslove dovršnog sijeka
  • Jednostavna za pokretanje i korištenje
  • Prva motorna pila na svijetu s direktnim ubrizgavanjem goriva
  • Ubrzavanje lanca od 0 do 100 km/h za 0,25 sekundi
  • Najbolje ubrzanje pogonskog uređaja na tržištu

Obujam (cm3): 79,2
Snaga kW/KS: 5/6,8
Težina kg: 6,2

10% popusta za predračun i gotovinsko plaćanje!

Original price was: 1,655.00 €.Current price is: 1,489.50 €.

Na zalihi
Kategorije: ,

Opis

Prva motorna pila s elektronskim ubrizgavanjem goriva na svijetu konačno je tu!

S motornom pilom MS 500i tvrtka STIHL pokrenula je novu eru u razvoju motornih uređaja. Revolucionarna tehnologija utjelovljena u koncept STIHL Injection znači brizantno ubrzavanje, visoku snagu pogonskog uređaja i proporcionalno smanjenu masu stroja.

Lanac ove motorne pile ubrzana od 0 do 100 km/h za svega 0,25 sekundi. Omjer snage i mase koji nudi ova pila iznosi 1,24 kg/kW, što ju čini jedinstvenom i iznimnom u ponudi na svjetskom tržištu. Pogonski stroj s kontroliranom analizom pritiska i temperature u motoru jamči za optimalno doziranje pogonskog goriva. Ova motorna pila garantirano će startati na optimalan način neovisno o temeraturi motora ili okoline, kao i neovisno o nadmorskoj visini.

Bočno zatezanje lanca
Zatezanje lanca pomoću bočnog sustava zatezanja. Vijak zatezača pristupačan je kroz otvor na poklopcu lančanika. To sprječava kontakt ruku i oštrih dijelova lanca ili kandži motorne pile.

Senzorski kontrolirano doziranje goriva
Ovaj uređaj sposoban je očitavati tempereturu motora i okoline, kao i pritisak u motoru i u atmosfreri. Ovi podaci koriste se pri podešavanju sustava za doziranje goriva tijekom pokretanja i rada uređaja, kao i za podešavanje broja okretaja. Svi ovi podaci spremaju se kako bi se uređaj podesio za optimalan rad i iskorištenje goriva, ali i za ponovno pokretanje u istim uvjetima rada.

Jednostavno i brzo pokretanje neovisno o toplom ili hladnom startu
Pumpa za dobavu koriva pri pokretanju olakšava start uređaja.

STIHL Ematic sustav podmazivanja s novom uljnom pumpom
Novi sustav podmazivanja lanca s podesivom uljnom pumpom omogućava podešavanje ulja za podmazivanje lanca s većim količinama ulja, što je posebno pogodno za uređaje većih performansi, ili pri korištenju duljih vodilica.

STIHL 2-MIX motorom
Novi 2-MIX motorom STIHL uvjerava s niskim emisijama štetnih plinova i vrhunske snage i volumena. (Slično kao ilustracija)

HD2-filter
Novorazvijen HD2 pročistač s filtracijskom plohom od polietilena, i do 70% finijih pora od flis i poliamid inačice, što ga čini učinkovitijim u uvjetima rada u finom pijesku. Otporan je na ulje i vlagu, te je time jednostavniji za čišćenje. Lako izmjenjiv bez upotrebe alata.

Dekompresijski ventil
Dekompresijski ventil omogućava korisniku da tijekom procesa pokretanja pogonskog uređaja smanji kompresiju koju stvaraju klip i cilindar aktivirajući ventil koji dio kompresije propušta u okolinu i time olakšava pokretanje uređaja. Po startanju pogonskog motora deko-ventil automatski se vraća u zatvoreni položaj i osigurava punu kompresiju prostora za sagorijevanje mješavine.

Stihl ElastoStart
Kod motora s unutrašnjim sagorijevanjem uslijed kompresije u cilindru stvara se otpor prilikom procesa pokretanja motora. Stihl ElastoStart je specijalna ručica koja omogućuje ravnomjeran postupak pokretanja bez naglog pojavljivanja vršne snage. Intergrirani amortizacijski element pritom izravna tijek snage koji nastaje prilikom pokretanja. Na takav način znatno se olakšava postupak pokretanja.

Čep za zatvaranje spremnika bez dodatnih alata
Patentirani zatvarači spremnika pogonskog goriva i ulja za lanac. Punjenje spremnika nikada nije bilo lakše, bez prolijevanja sadržaja i bez potrebe za dodatnim alatima. Brzo i precizno otvaranje i zatvaranje spremnika.

Matice osigurane protiv gubitka
Prilikom promjene rezne garniture više ne može doći do gubitka matice vodilice. To je velika prednost prilikom rada u gustom raslinju. Motorna pila STIHL MS 261 prvi je uređaj opremljen ovim tipom matica.

Antivibracijski sustav
Snažne vibracije na točkama prihvata motornih uređaja mogu dovesti do poremećaja cirkulacije u rukama i šakama.
Stoga je STIHL razvio učinkovit antivibracijski sustav. Motorni uređaji opremljeni AV sustavom tako generiraju na točkama prihvata znatno manje štetnih vibracija.

STIHL Injection (i)
STIHL Injection-Tehnologija omogućava motornoj pili MS 500i iznimno visoku snagu pogonskog uređaja pri proporcionalno manjoj zapremnini i manjoj masi stroja. Korištenjem ove inovativne tehnoligije stroj postiže ubrzavanje lanca od 0 do 100 km/h unutar svega 0,25 sekundi. Ova pila odmah je spremna za rad, budući da proces pokretanja i rada odmjerava i korigira čitav skup senzora, koji očitane podatke (o vanjskoj i unutrašnjoj temperaturi, kao i o tlaku) šalje elektronskom modulu koji nadzire rad motora. Na taj se način optimalno dozira potrebno gorivo, i podešava se točka paljenja.

Povoljniji omjer snage i mase
Zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji izrade i kontrole rada pogonskog motora postigla se i manja masa pogonskog uređaja, što je pogodovalo povoljnijem omjeru snage i mase kod ove pile. Cijeli je spektar lakše konstruiranih dijelova: optimizirana konstrukcija motora s lakše izvedenim poklopcem lančanika, kompaktna pogonska jedinica s laganom izvedbom zamašnjaka, lakša izvedba radilice – sve su to konstrukcijske preinake koje za cilj imaju manju masu uređaja, a time i lakši rad s pilom tijekom cjelodnevne profesionalne uporabe uređaja. MS 500i najbolje je koristiti za rušenje, ali i za poslove kresanja i sl. zbog iznimne okretnosti stroja.

Dodatne informacije

Težina 1 kg