STIHL Motorna kopačica MH 445 R

STIHL motorna kopačica MH 445 R posebno je uobličena za jednostavno upravljanje na manjim plohama. Njena kompaktna građa kao i opcija hoda unatrag čine ju iznimno upravljivom, s mogućnošću jednostavne promjene smjera, također zahvaljujući izvrsnom rasporedu težine.

  • Maksimalna radna širina: 60 cm
  • Promjer kopačice ø: 30 cm
  • Snaga motora: 2,2 kW / 3,0 PS
  • Težina uređaja: 37 kg
  • Obujam motora: 140 cm³

 

848.00 

In Stock
Kategorija:

Opis

Snaga pogonskog uređaja omogućava obradu tla uz iznimno mali utrošak snage. Standardna širina kopanja od 45 cm lako se modificira prema potrebi, dodavanjem ili skidanjem zvjezdastih segmenata s noževima. Upravljačke ručke povezane su s kopačicom preko naročitog antivibracijskog sustava, koji umanjuje nestabilnost stroja pri radu, a time olakšava korištenje u duljim intervalima. Upravljački sustav podesiv je prema svakom stasu. Podvozje kopačice aktivira se ručno ili nogom, dok se broj okretaja stroja regulira palcem – polugom na ručki. Čišćenje ili montaža kopačica obavlja se u položaju podignutog motora na kotačima i uređaja oslonjenog na ručke, što sklop kopaćih noževa čini lako pristupačnima.

Položaj za čišćenje
U ovom položaju kopačicu je moguće iznimno jednostavno čistiti, te dograđivati ili skidati kopaće elemente.

Jednostavno upravljanje gasom
Sredina težišta uređaja pažljivo je smještena između upravljačkih ručki, čime je maksimalno iskorištena snaga korisnika s ciljem što učinkovitijeg i lakšeg upravljanja uređajem. Nadohvat ruke, odn. u dosegu palca be potrebe za pomicanjem šake s prihvatne obloge ručke nalazi se ručica za kontrolu broja okretaja stroja – poluga gasa. Time je moguće precizno i lako kontrolirati rad motora tijekom korištenja kopačice.

Antivibracijski sustav
Antivibracijski sklop nalazi se na točki spoja upravljačkih ručki s tijelom uređaja. On ublažava postrana naginjanja stroja a time smanjuje snagu potrebnu za upravljanje uređajem.

Noževi kopačice
Noževi kopačice posebnog su (helikoidalnog) oblika, koji osigurava optimalan raspored sila duž krivulje oštrice a time maksimalan učinak pri kopanju.

Djeljivi sustav noževa kopačice
Djeljivi sustav noževa kopačice omogućava podesivu širinu kopanja prema potrebi. To omogućuje rad i u uistinu uskim redovima povrtnjaka. Bočni zaštitni tanjuri štite biljke i druge prepreke od oštećivanja.

Zakretno crtalo
Crtalo podesivo postrance i po visini omogućava precizno i lako vođenje uređaja tijekom rada. Zakretanjem crtala olakšava se kopanje zakrivljenim putem. Posebno ga je lako podesiti po visini, a sustav ovjesa osigurava ga od gubitka u tlu.

Transportni kotači
Prijevoz do mjesta rada olakšati će nam transportni kotači. Osovina kotača pozicionirana je između težišta uređaja i poslužioca pa je sistemom poluge lakše savladati masu stroja. Tijekom kopanja preklopni ovjes osovine omogućava podizanje kotača kako ne bi smetali u radu.

Snažni OHV-Motor
Ova STIHL motorna kopačica pogonjena je najmodernijim pogonskim uređajem proizvodnje Briggs&Stratton s OHV-tehnologijom. Tehnologija izvedbe motora s ventilima pozicioniranim iznad glave motora osigurava čisto i učinkovito sagorijevanje mješavine zraka i goriva. Ovaj tip motora nudi visoku snagu i učinkovitost pri radu a usto i dugovječnost pogonskog uređaja.

Podesiva upravljačka ručka
Podesivu upravljačku ručku na ovoj STIHL motornoj kopačici moguće je prilagoditi stasu poslužioca ili skučenom manevarskom prostoru pri radu – posve bez upotrebe dodatnog alata. Također, ručku je moguće posve preklopiti preko uređaja, čime se štedi na prostoru prilikom transporta ili skladištenja.