STIHL traktorska kosilica RT 4097 SX

Traktorska kosilica STIHL RT 4097 SX s postranim izbacivanjem otkosa idealna je za redovitu košnju travnjaka do 6000m². Sistem postranog izbacivanja raspoređuje otkos po košenoj površini tijekom košnje, što je pogodno za manje formalne i reprezentativne travnjake, s kojih se ne skuplja otkos.

Prikladna za travnjake: do 6.000 m²
Širina košnje: 95 cm
Visina košnje: 35-90 mm
Snaga motora: 8.9 kW/12.1 KS

5% popusta za predračun i gotovinsko plaćanje!

DOSTAVA PO DOGOVORU NA BR TEL 035 362 983

3,134.05 

In Stock

Opis

5% popusta za predračun i gotovinsko plaćanje!

Ovaj koncept rezultira manjim dimenzijama stroja, a i ubrzava proces košnje budući da se eliminira pražnjenje košare za otkos. Upravljanje kosilicom pomoću jedne pedale te pomoću poluge za odabir smjera lako je i spretno, čak i na travnjacima malih površina. Nizak nivo podnice i dovoljno prostora za noge vozača čine ovaj stroj iznimno udobnim za korištenje. Vozačko sjedalo lako se prilagođava stasu vozača i bez potrebe za dodatnim alatom, a lagana dohvatljivost komandi, kao i ergonomski uobličen volan, zaokružuju skup značajki koje ovu kosilicu čine ugodnom za rad. Noževi kosišta lako se stavljaju u pogon pomoću prekidača na kontrolnoj ploči.

Profilirani pneumatici
Profilirani veliki pneumatici svojom velikom gaznom površinom štite travnjak od nagnječenja. Urezi na njihovoj površini osiguravaju precizan hod kosilice.

Priprema za priključivanje dodatne opreme
Integrirana priprema za priključivanje dodatne opreme omogućava olakšano opremanje kosilice dodacima kao što je praktična prikolica za transport otkosa ili alata, a koju je samu za sebe moguće koristiti kao spretna ručna kolica.

Centralno podešavanje visine košnje
Ručka za centralno podešavanje visine košnje smještena je tik uz vozačevo sjedište. Praktična i na dohvat ruke, omogućava podešavanje visine košnje bez napora i u osam stupnjeva.

Kosište s postranim izbacivanjem otkosa
Kosište s postranim izbacivanjem otkosa omogućava košnju velikih površina u kraćem roku, budući da otkos ostaje na travnjaku i nema potrebe za pražnjenjem košare.

Robusni okvir vozila
Okvir ove traktorske kosilice iznimno je čvrst i elastičan, te je odgovoran za kompaktnu građu uređaja koja omogućuje stabilno i pouzdano priključivanje dodatnih elemenata, kao što je npr. ralica za snijeg.

Amortizirajuće i podesivo upravljačko sjedalo
Savršena sjedaća pozicija za poslužioca ove kosilice namjestiva je bez upotrebe dodatnog alata. Time se postiže optimalna radna pozicija za radnika svakog stasa.

Nizak nivo podne razine
Nizak nivo podne razine kosilice omogućava lako uspinjanje do upravljačkog sjedišta, kao i silazak sa stroja.

Usmjerivački sustav
Usmjerivački sustav smješten na bočnim stranama kosišta služi usmjerivanju trave u sustav kosišta osiguravajući pritom uvijek stalnu širinu košnje.

Upravljanje voznim funkcijama pomoću jedne nožne pedale
S ciljem olakšanja i pojednostavljenja upravljanja kosilicom, pogonski uređaj uobličen je tako da se vožnjom upravlja pomoću jedne nožne pedale. Nagibom pedale zadaje se hod stroja prema naprijed odnosno unatrag. Također, osjetljivost ove upravljačke komande omogućava lako i precizno odabrati željenu brzinu kretanja odnosno stajanje na mjestu. U slučaju potrebe za oštrim zaustavljanjem to se obavlja pritiskom na posebnu pedalu kočnice.

Elektromagnetsko kvačilo sustava noževa
Elektromagnetsko kvačilo sustava noževa omogućava brzo i učinkovito pokretanje odnosno zaustavljanje sustava noževa kosišta. Tom funkcijom upravlja se lako s upravljačkog sjedišta.

Funkcija usitnjavanja otkosa – dodatak (nadoplata)
Dogradnjom sustava za usitnjavanje otkosa ovaj stroj osposobljava se za tzv. malčiranje. U tu svrhu potrebno je skinuti košaru za otkos i sa stražnje strane uređaja u tunel za transport otkosa u košaru umetnuti blokadu tunela. Na taj način zadržavamo otkos u prostoru kosišta, gdje biva sasjeckan u male segmente. Tako usitnjen otkos potom pada natrag na tlo travnjaka, gdje biva ostavljen u svrhu prihrane tla vrijednim mineralnim sastojcima, te s ciljem očuvanja vlažnosti tla, a i zaštite vlati trave od negativnog utjecaja UV zraka. Ovaj način iskorištavanja otkosa ujedno nas oslobađa obaveze za zbrinjavanjem pokošene trave.